VRIENDEN VAN AALSMEERLOKAAL: BJÖRN BUNNIK VAN BUNNIK VRIESEA’S

Aalsmeer, 14-05-2021 – Tekst: Romy Veul

Ondernemer in de spotlights: Björn Bunnik van Bunnik Vriesea’s

Kleurrijke bromelia’s kweken en leveren – dat is waar Bunnik Vriesea’s zich al zo’n 50 jaar mee bezighoudt. Destijds opgericht door vader Jan Bunnik en met de planten nog op de grond in het zand. Inmiddels is de kwekerij in handen van zijn al net zo gepassioneerde zoons, Siegfried en Björn Bunnik, en is het uitgegroeid tot een grote kwekerij in bromelia’s met een enthousiast team van bijna 100 man. De liefde voor het vak en voor de bromelia’s blijkt bij Bunnik Vriesea’s uit alles. Wij spraken met Björn Bunnik over wat hem drijft.

 

Wat doet Bunnik Vriesea’s precies?

Bunnik Vriesea’s is een echt familiebedrijf, waar de passie voor bromelia’s uit alles blijkt. Bromelia’s zijn een toekomstbestendige plant. Eentje met veel kleur, gemakkelijk te onderhouden en de consument kan er maandenlang van genieten. Daarom hebben we speciaal voor de kweek en verkoop van de bromelia gekozen. We leveren onze planten aan groothandels, tuincentra en retailbedrijven in heel Europa. We zijn inmiddels uitgegroeid tot marktleider in de productie en verkoop van bromelia’s.

Uniek aan ons bedrijf is dat we onze eigen duurzame en moderne productiewijze ontwikkeld en hebben een innovatief en hip assortiment. Zodat iedere bromelialiefhebber bij ons precies vindt wat hij zoekt. Eind jaren ’90 kwamen Siegfried en ik op de kwekerij werken en hebben we het bedrijf van onze vader overgenomen. Dagelijks werken we hier met een vakkundig en gedreven team. Samen produceren en verkopen we vele kleurrijke bromelia’s in allerlei soorten en maten.”

Wat dragen jullie met Bunnik Vriesea’s bij aan de gemeente Aalsmeer?

We maken veel en graag gebruik van lokale leveranciers. Als we producten of diensten zoeken die nodig zijn voor onze bedrijfsvoering, dan is er vaak wel een Aalsmeers bedrijf dat dat kan leveren. Dat kan variëren van robots die ons helpen in de productie tot de catering bij een personeelsfeest. Voor al dat soort diensten schakelen wij het liefst lokale bedrijven in.

Verder zijn we werkgever voor bijna honderd enthousiaste medewerkers en scholieren uit Aalsmeer en omgeving. Ook laten we geregeld taken over aan Ons Tweede Thuis. Daarnaast ondersteunen we een aantal lokale verenigingen.”

Wat vinden jullie belangrijk aan lokaal zakendoen?

“Het is geven en nemen in het leven, ook met zakendoen. We vinden het belangrijk om bij diensten die we uitbesteden niet alleen te kijken wat iets kost, maar ook wie de mensen zijn met wie we zakendoen. Het is fijn om zaken te doen met mensen die je goed kent en die andersom ook bekend zijn met ons. Dat geeft meer plezier en commitment – over en weer.”

Wat is voor jullie de meerwaarde van Aalsmeer Lokaal?

“Via het platform zijn wij als kweker goed te vinden. Daar plukken we als bedrijf de vruchten van. Zo heeft onze zichtbaarheid op Aalsmeer Lokaal ons al eens een nieuwe collega opgeleverd, die ons mede via het platform heeft gevonden en benaderd.”

Op onze kwekerij kweken we bromelia’s met een gedreven en vakkundig team én op een duurzame manier. Een team en proces waar we bijzonder trots op zijn. Bezoek onze website voor meer informatie over het proces en de verschillende soorten bromelia’s die wij telen. Mocht onze passie ook jouw interesse hebben, laat gerust van je horen. Je bent van harte welkom om ons te mailen via info@bunnikvriesea.nl of te bellen via 0297 – 328 898.