Project Description

VRIENDEN VAN AALSMEERLOKAAL: BOB IJPELAAR VAN VAN VLIET CONTAINERS

Aalsmeer, 07-05-2021 – Tekst: Romy Veul

Ondernemer in de spotlights: Bob IJpelaar van Van Vliet Containers

Van Vliet Containers levert ladingdragers en logistieke totaaloplossingen voor onder meer horti en retail. Met een dienstenpakket voor elke schakel van de supply chain kan Van Vliet Containers klanten bij het hele proces ontzorgen. Dat doet het team het liefst samen met andere Aalsmeerse ondernemers. Wij spraken met Bob IJpelaar, Managing Director bij Van Vliet Containers. Wat is voor hem zo waardevol aan lokaal ondernemen? En hoe pakt Van Vliet Containers dat in hun business aan?

 

Wat doet Van Vliet Containers precies?

“Wij ontwikkelen en engineeren standaard- en maatwerkoplossingen voor klanten wereldwijd op het gebied van ladingdragers. Met name voor de agri-, sierteelt-, retail-, fulfilment- en biomedische sector.

Daarnaast produceren en assembleren we ladingdragers en verrichten we alle services voor logistieke branches. Zo verhuren en verkopen we standaardoplossingen en bieden we daarnaast een logistieke menukaart waarmee we vanuit ons servicecentrum klanten kunnen ontzorgen bij hun eigen (gehuurde of gekochte) ladingdragers. We weten met wie, waar en wanneer onze klanten acties hebben. Daardoor kunnen we de benodigde ladingdragers precies op het juiste moment en op de juiste locatie afleveren. Ook verzorgen ook alle administratie en registratie daaromheen.

Kenmerkend voor ons is dat we klanten bij het volledige proces kunnen ontzorgen. Klanten komen vaak bij ons met een vraag of een uitdaging. Wij onderzoeken dan wat een passende oplossing is, ontwikkelen die oplossing, engineeren hem en nemen ook de productie en assemblage voor onze rekening. Bovendien bieden we alle benodigde service zodra de klant de oplossing gebruikt.”

Kun je een voorbeeld geven van een klantcase?

“Een grote supermarktketen wilde zijn transporten efficiënter maken en data registreren van alle ladingdragers over wanneer en waar die zich bevinden. Wij hebben toen een standaardoplossing ontwikkeld waarmee ze forse besparingen op hun transport hebben gerealiseerd (ook qua CO2-reductie). Daarbij maakt Internet of Things-toepassing het mogelijk om de gegevens direct in te zetten in alle logistieke en commerciële processen.

Verder zijn we er trots op dat we (indirect) alle service en logistiek mogen verlenen voor veel Lidl-vestigingen in Europa en voor veel Europese vestigingen van Aldi/Hofer. Onlangs hebben we voor Hofer een nieuwe rolcontainer ontwikkeld die 100% duurzaam is, langer meegaat, veiliger en efficiënter in gebruik is en die na gebruik volledig recyclebaar is.”

Waarvoor kunnen Aalsmeerse ondernemers bij jullie aankloppen?

“Zowel grote als kleine bedrijven uit Aalsmeer zijn vaak benieuwd of hun logistieke interne en externe processen efficiënter, veiliger en goedkoper kunnen. Daarvoor schakelen ze ons in. Wij verrichten samen met de klant het supply-chain-onderzoek en ontwikkelen en maken de oplossing die de klant verder helpt.

Overigens hebben we onlangs een stuk grond gekocht van Loogman om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. Daar gaan we een tweede servicecentrum voor de sierteelt realiseren. Met die uitbreiding spelen we in op de groeiende vraag naar Nederlandse producten en passen we ook daar service op toe.”

Wat draagt Van Vliet Containers bij aan de gemeente Aalsmeer?

“We hechten veel waarde aan lokaal zakendoen. Waar mogelijk besteden we werkzaamheden uit aan lokale ondernemers. Zo laten we onze prototypes ontwikkelen door Stieva uit Kudelstaart, biedt Sylt Support ons regelmatig ondersteuning bij organisatorische zaken en schakelen we ook voor andere diensten graag een Aalsmeerse professional in. Daarnaast denken we mee in de uitdagingen van ondernemers, bijvoorbeeld door een actieve bijdrage te leveren aan ZAAI Aalsmeer.

Daarnaast zetten we ons in voor de gemeente. Zo sponsoren we de Aalsmeer Feestweek, het RKDES-jeugdteam en zijn we lid geworden van de Businessclub FC Aalsmeer. Dat laatste om jong talent te werven en hen een arbeidsplaats te bieden. Verder zijn we een erkend leerbedrijf voor stageplekken.”

Wat is voor jullie de meerwaarde van Aalsmeer Lokaal?

“Eigenlijk zochten we met Van Vliet Containers al langere tijd een platform als Aalsmeer Lokaal. Als je lokaal wilt ondernemen, is een databank van lokale ondernemers heel handig. Aalsmeer Lokaal biedt daar nu een platform voor. Toen we voor het eerst over het platform hoorden, zijn we dan ook meteen vriend van Aalsmeer Lokaal geworden.

Dit platform biedt ons een goede manier om te zoeken naar potentiële kandidaten, leveranciers en dienstverleners. Ook is het natuurlijk fijn dat je een oproep kunt plaatsen als je voor een project lokale input of expertise nodig hebt.”

Zoek je ondersteuning bij het onderzoeken en ontwikkelen van meer efficiënte processen voor jouw logistieke dragers? Dan staan wij met veel plezier voor je klaar. Mail naar b.ijpelaar@vanvlietcontainers.nl. Dan vertellen we je graag meer.

En denk jij als Aalsmeerse ondernemer een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan Van Vliet Containers? We staan open voor samenwerkingen met lokale experts. Mail ook daarvoor gerust naar Bob.