VRIENDEN VAN AALSMEERLOKAAL: COR MILLENAAR

Aalsmeer, 05-06-2021 – Tekst: Romy Veul

Ondernemer in de spotlights: Cor Millenaar

“Passie voor techniek” – dat is de slogan van Cor Millenaar. Het bedrijf bestaat alweer 20 jaar en mag zich sinds 2009 officieel Mercedes-Benz Aftersales-dealer noemen. Cor grapt weleens dat hij een ster op zijn voorhoofd gedrukt heeft: hij is een echte Mercedes-Benz-man. Met zijn bedrijven G-center en Cor Millenaar – beide gevestigd aan de Oosteinderweg 340 – biedt hij een totaalconcept met alle Mercedes-Benz-expertise onder één dak. En met een duidelijke visie: waarom van ver halen wat ook dichtbij te vinden is? Wij spraken met Cor over zijn bedrijf, zijn duurzame missie en zijn lokale inzet.

Wat voor bedrijf is Cor Millenaar B.V. precies?

“In eerste instantie startte ik met G-center in Amstelveen, specialist in Mercedes-Benz G-Klasse en alle andere 4×4-aangedreven voertuigen van Mercedes-Benz. Inmiddels zijn we flink gegroeid en heel wat stappen verder. We hebben ons als officieel Mercedes-Benz-dealer qua aftersales en reparaties volledig toegelegd op Mercedes-Benz. Ook zijn wij sinds dit jaar officieel erkend Mercedes-Benz schadeherstelbedrijf, in samenwerking met ABS Autoherstel Pijnaker. Iedereen met kleine of grote schade aan zijn Mercedes-Benz kan bij ons terecht.

Mercedes-Benz is echt ons product, waar we veel kennis van hebben. We zijn gespecialiseerd in de G-Klasse, zijn we officieel Classic Partner (en dus goed thuis in klassieke auto’s van Mercedes-Benz) en mogen we ons ook officieel Brabus Premium-dealer noemen. Vanwege onze groei zijn we al twee keer naar een groter pand verhuisd. We beschikken nu over een groot pand aan de Oosteinderweg van ruim 2800 m2. Daardoor kunnen we onze klanten een totaalconcept aanbieden.”

Welke diensten bieden jullie aan?

“Wij bieden klanten de juiste expertise op het gebied van Mercedes-Benz-auto’s en hebben alle mogelijke diensten onder één dak. Van onderhoud tot het afsluiten van een leasecontract. Klanten kunnen bij ons terecht voor after-sales, reparatie en onderhoud, en als zij speciale klantwensen voor een Mercedes-Benz-auto hebben. Wij zijn sterk in zoekopdrachten waarbij wij op klantwens de juiste Mercedes-Benz vinden. Ook doen we, in G-center, om- en speciaalbouw. Hier bouwen we alle SUV-types van Mercedes-Benz voor collega-dealers om naar grijs kenteken. Bij speciaalbouw maken we een speciale uitvoering van een voertuig voor de klant.” Denk hierbij aan off-road-preparatie.”

Wat onderscheidt jullie van anderen?

“Onze passie en kennis van techniek – van Mercedes-Benz – staat centraal. Dat onderscheidt ons van anderen. Verder werken we heel klantgericht. We vinden een hoge servicegraad en een goede klantbeleving heel belangrijk. Ook zijn we zijn open en eerlijk, en steken we veel tijd in het bouwen aan relaties.

Verder zijn wij de eerste automotive-onderneming in Nederland die is gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder. Hiervoor gebruiken wij een speciale applicatie voor MVO-gericht ondernemen waarmee we o.a. onze CO2-uitstoot in kaart brengen. We vinden het namelijk heel belangrijk om onze milieu-impact zoveel mogelijk te beperken. Door krachten slim te bundelen nemen wij initiatieven om niet alleen onze maar ook gezamenlijke CO2-uitstoot te verminderen.”

Wat dragen jullie bij aan de gemeente Aalsmeer?

“Ik heb onder meer het MVO Platform Aalsmeer opgericht. We merkten dat het ook voor andere ondernemers fijn is om inzichtelijk te hebben waar ze qua milieu-impact staan en wat er te verbeteren valt. Ik ben nu medebestuurslid bij MVO Platform Aalsmeer en ben er trots op wat we met dit platform hebben bereikt, samen met onze koplopers en belangrijke partners.

Verder doen we veel aan sponsoring. Zo sponsoren we de Praamrace, de Westeinder Waterweek, Aalsmeer Roest Niet en de voetbal- en handbalclub. Verder zijn we lid van Business Club Aalsmeer en zit ik in het bestuur van Nieuw Ondernemend Aalsmeer.”

Wat vind je belangrijk aan lokaal zakendoen?

“Alles wat je ver weg doet of haalt, heeft een grote impact op het milieu en kost veel tijd. Daarom vind ik lokaal ondernemen niet alleen fijn, maar ook een belangrijke standaard. Bovendien speelt de gunfactor een rol. Als je loyaal bent naar mede-ondernemers in de regio, dan zijn zij dat ook naar jou toe en geeft dat een binding.

We werken dan ook veel samen met lokale leveranciers. Als we een barbecue hebben, gaan we naar de Aalsmeerse slagerij. Als er iets te vieren valt, staan we bij de bakker in Aalsmeer op de stoep. Ook komt een deel van onze klanten uit Aalsmeer.”

Hoe werkt Aalsmeer Lokaal voor jullie?

“Aalsmeer Lokaal is wat ons betreft een ideaal platform om een professional in de buurt te vinden. Natuurlijk hopen we dat het platform nog verder groeit, ook in samenwerking met Nieuw Ondernemend Aalsmeer en het MVO-platform Aalsmeer. Hoe meer ondernemers erop staan, hoe groter de kans dat je iemand vindt.”

Ben je naar aanleiding van dit interview nieuwsgierig wat wij te bieden hebben? Bezoek dan de websites van Cor Millenaar en G-center. We verwelkomen je graag – op onze site én in ons pand aan de Oosteinderweg 340.