Project Description

VRIENDEN VAN AALSMEERLOKAAL: WETHOUDER VAN RIJN

Aalsmeer, 6-02-2021 – Tekst: Romy Veul

Wethouder Robert van Rijn: “Aalsmeer Lokaal is er om de lokale economie te versterken.”

Het begon allemaal met één idee bij de Gemeente Aalsmeer en Ondernemend Aalsmeer. Vandaaruit is het balletje gaan rollen. En toen – een aantal maanden, vele brainstorms en het nodige harde werk later – was het daar: Aalsmeer Lokaal, hét platform waar Aalsmeerse ondernemers lokaal zakendoen. Waarom vond de gemeente dit platform zo belangrijk? Hoe is het ontstaan? En wat is de belangrijkste meerwaarde ervan? We interviewden wethouder Robert van Rijn erover.

 

Hoe zijn jullie op het idee gekomen voor dit online ondernemersplatform?

“Aalsmeer is een ondernemende gemeente met in totaal meer dan 3000 ondernemers. Lokaal ondernemerschap verbinden en versterken is een van de belangrijkste pijlers op onze economische agenda. We merken dat ondernemers in Aalsmeer elkaar het beste gunnen. Zowel in moeilijke tijden als in betere tijden willen we elkaar graag steunen.

Je kunt nooit elke ondernemer uit Aalsmeer en Kudelstaart kennen. Daarom werd uit gesprekken met Aalsmeerse ondernemers snel duidelijk dat een online platform waar je alle Aalsmeerse expertise op één plek kunt vinden heel welkom zou zijn. Zo is het idee ontstaan.”

@2020 Serge Schoemaker Architects

Hoe zijn de reacties tot nu toe?

“Aalsmeer Lokaal biedt een duurzame oplossing om meer lokaal in te kopen, lokaal zaken te doen en lokale werknemers aan te nemen. Daarmee is het een goede manier om bij te dragen aan een veerkrachtige en sterke Aalsmeerse economie. We hadden al de campagne “Koop meer lokaal”, maar Aalsmeer Lokaal vormt daar een mooie aanvulling op. We hebben al veel positieve reacties van ondernemers, maar ook vanuit anderen in de gemeenten ontvangen op het platform.

Ik roep dan ook alle ondernemers die zich nog niet hebben aangemeld op om zich gratis te registreren. Hoe meer ondernemers meedoen, hoe waardevoller het platform wordt.”