Project Description

ONDERNEMER IN DE SPOTLIGHTS: LAURENS VAN KESSEL

Aalsmeer, 03-04-2021 – Tekst: Romy Veul

Laurens van Kessel van MJK Advies

“Bij MJK Advies zijn wij voor ondernemers en particulieren de financiële huisarts”, zo beschrijft Laurens van Kessel, partner bij MJK Advies en zelf adviseur, hun diensten. MJK Advies biedt financieel advies aan ondernemers en particulieren. Van het verzorgen van de salarisadministratie tot het voeren van boekhoudingen en financiële prognoses opstellen. Met deskundig advies zijn zij van meerwaarde voor veel lokale ondernemers. Wat MJK Advies te bieden heeft aan ondernemers? En hoe het bedrijf bijdraagt aan de gemeente Aalsmeer? Daarover gingen we in gesprek met Laurens.

Wat voor diensten biedt MJK Advies aan?

MJK Advies is een financieel advieskantoor. We leveren een scala aan diensten. Aan de ene kant stellen we jaarcijfers en –aangiften op voor ondernemers. Aan de andere kant verzorgen we voor ondernemers ook de salarisadministratie, voeren we boekhoudingen en stellen we financiële prognoses op voor ondernemers. Als particulier kun je bij ons terecht voor je aangifte inkomstenbelasting en voor hulp bij erf- en schenkbelasting.

Bij al deze diensten is onze adviesrol de belangrijkste. Het geven van deskundig advies is onze toegevoegde waarde. Daarbij zijn we er voor kleine en grote bedrijven. Van horeca tot sierteelt. En van consultant tot bakker. Met onze 13 medewerkers kunnen we elke ondernemer proactief op weg helpen. Branchekennis en een vertrouwensband met onze cliënten zijn daarbij essentieel.”

AalsmeerLokaal - Vriendenvan

Waarom is het zinvol voor ondernemers om daarvoor een expert in te schakelen?

“Je kunt als ondernemer beter bezig zijn met zaken die waarmee je in je kracht staat dan dat je tijd besteedt aan de boekhouding en aangiften, terwijl er ook professionals zijn die daar beter raad mee weten en dat ook nog voor een schappelijke prijs doen. Meer dan de helft van alle ondernemers zet nog altijd zelf zijn of haar belastingaangifte in elkaar. Als je daarvoor als ondernemer bij ons aanklopt, dan scheelt dat je veel tijd en kun je bijna altijd (belasting)geld besparen. En misschien wel het belangrijkste: je weet zeker dat het goed gebeurt.”

Wat dragen jullie met MJK Advies bij aan de gemeente Aalsmeer?

“In de eerste plaats helpen we veel Aalsmeerse ondernemers bij hun cijfers en aangiften. Hoe beter we dat doen, hoe beter het ook is voor de economie in Aalsmeer. In onze rol als ‘financiële huisarts’ hebben we een breed lokaal netwerk, dat we regelmatig inschakelen voor klanten. Denk daarbij onder meer aan lokale notarissen, banken, verzekeringskantoren en juridisch adviseurs.

@2020 Serge Schoemaker Architects

Verder bieden we speciaal voor starters een kosteloos adviesgesprek aan. Er komt op financieel en administratief gebied meer kijken bij het starten van een bedrijf dan je denkt. Daar helpen we startende ondernemers graag bij. Ook checken we voor particulieren of zij belasting kunnen besparen. Duizenden Nederlanders doen onterecht géén belastingaangifte en laten daardoor belastinggeld liggen waar ze wel recht op hebben. Zonde! Ook als je geen eigen woning of eigen bedrijf hebt, zijn er vaak mogelijkheden om belasting terug te vragen. Iedereen die dat een keer gecheckt wil hebben, kan kosteloos bij ons terecht.

Verder zetten we onbezoldigd onze kennis en kunde in voor verenigingen en stichtingen, vooral in de rol van penningmeester. Daarnaast sponsoren we veel sportclubs in Aalsmeer en Kudelstaart en dragen we lokale stichtingen als de Historische Tuin een warm hart toe.”

Wat vinden jullie belangrijk aan lokaal zakendoen?

“Met ons bedrijf staan we midden in de gemeenschap. Onze collega’s komen grotendeels uit Aalsmeer en Kudelstaart en dat geldt ook voor het merendeel van onze cliënten. Het spreekt dan ook voor zich dat we graag zoveel mogelijk samenwerken met lokale ondernemers. Dat praat een stuk makkelijker: je hebt dezelfde basis en dat scheelt!

Wat is voor jullie de meerwaarde van Aalsmeer Lokaal?

“Hoewel we als Aalsmeers kantoor over een groot lokaal netwerk beschikken, zijn er ook voor ons branches waar we minder bekend mee zijn. Dan is Aalsmeer Lokaal een prima plek voor een eerste kennismaking met bedrijven uit de gemeente. Daarnaast kunnen we via Aalsmeer Lokaal onszelf als kantoor presenteren en zo in contact komen met ondernemers.”

Verzorg jij als ondernemer tot op heden zelf je boekhouding en aangifte? Dan laten we je graag zien hoe we als kantoor van toegevoegde waarde zijn. Een telefoontje naar 0297 – 386 828 is voldoende om snel bij ons aan tafel te zitten of om een eerste online kennismaking te plannen.

Bezoek ook onze site voor meer informatie over onze diensten.