VRIENDEN VAN AALSMEERLOKAAL: MATHIJS VAN GAALEN VAN SIGNUM NOTARIAAT

Aalsmeer, 21-05-2021 – Tekst: Romy Veul

Ondernemer in de spotlights: Mathijs van Gaalen van Signum Notariaat

“Aan de Stommeerweg 35 in Aalsmeer is Signum Notariaat gevestigd. Al heel wat jaren. Het team van Signum Notariaat is particulieren, ondernemers en organisaties van dienst bij alle zaken op het gebied van notarieel recht. Met altijd één ding voor ogen: betrouwbaar en degelijk advies geven mét een persoonlijke benadering. Veel van de medewerkers hebben hun wortels in Aalsmeer en Kudelstaart. Ook notaris Mathijs van Gaalen zet zich met veel plezier in voor de lokale gemeenschap. Wij spraken hem over lokaal ondernemen en over de expertises van zijn kantoor.

 

Wat voor bedrijf is Signum Notariaat?

Ons pakket aan diensten is heel veelzijdig. Van het oprichten van vennootschappen tot transacties als aandelenoverdrachten en fusies, maar ook vastgoedtransporten en advisering over familiebedrijven. Bij ons zijn zowel particuliere als zakelijke klanten welkom met alle soorten vragen waarbij een notaris van dienst kan zijn. Onze diensten hebben bijvoorbeeld betrekking op hypotheken, testamenten, erfrecht, ondernemingsrecht en estate planning (de overdracht van vermogen tijdens leven en na overlijden).

Wat ons onderscheidt, is de lokale vindbaarheid van ons kantoor. We zijn al vele jaren op dezelfde locatie gevestigd, waardoor veel Aalsmeerders en Kudelstaarters inmiddels hun weg naar ons kantoor weten te vinden. Daarnaast hebben we veel persoonlijk contact met lokale ondernemers. Er zitten zelfs klanten bij die al tientallen jaren naar ons kantoor komen. Maar ook verwelkomen we nog heel regelmatig startende ondernemers. Bij zowel starters als trouwe klanten staat een persoonlijke en servicegerichte benadering altijd voorop in onze dienstverlening.”

Waarvoor kunnen ondernemers bij jullie terecht?

“Wij staan klaar voor ondernemers voor de meest uiteenlopende vragen op zakelijk gebied, maar ook voor estate-planning, testamenten en samenlevingsvormen voor ondernemers én voor inzicht in de fiscale gevolgen van het ondernemerschap. Voor ondernemers is het zinvol om advies in te winnen bij een notaris voor bijvoorbeeld het kiezen van de juiste rechtsvorm. Ieders persoonlijke situatie kan van invloed zijn op de juiste keuze voor een rechtsvorm. Onze kracht is om dat met de cliënt af te stemmen en daarbij de lijnen kort te houden tussen cliënten, accountants of banken.”

Hoe zet Signum Notariaat zich in voor de gemeente Aalsmeer?

“Ik zit met veel plezier in diverse besturen van Aalsmeerse verenigingen. Daarnaast verzorgen we veel lokale sponsoring. Verder doet ons kantoor zaken met diverse Aalsmeerse bedrijven die ons ook trouw weten te vinden.

Ons team bestaat grotendeels uit medewerkers met hun roots in Aalsmeer en Kudelstaart, ook werken we veel voor klanten uit de regio. Het leuke aan lokaal zakendoen is dat je je cliënten vaak goed kent en op de hoogte bent van hun persoonlijke situatie. Dat maakt een gesprek extra prettig en zorgt voor laagdrempelig contact.”

Wat is voor jou de meerwaarde van Aalsmeer Lokaal?

“Wij zijn als notariskantoor geen standaardbedrijf en maken daarom zelf beperkt gebruik van het platform. Wel vinden we het heel belangrijk om dit voor veel ondernemers waardevolle platform een warm hart toe te dragen en waar mogelijk te ondersteunen. Daarom zijn we ook vriend van Aalsmeer Lokaal geworden.”

Ons kantoor is thuis in alle rechtsgebieden. Dus mocht je informatie of advies willen over ondernemingsrecht, familierecht, vastgoed of fiscale zaken, maak dan vooral een afspraak bij ons op kantoor of via de telefoon. Bel ons daarvoor op 0297 – 32 94 21 of mail naar info@signumnotariaat.nl. Wij zijn u in een fysiek of telefonisch overleg graag van dienst.

Bekijk ook de website van Signum Notariaat voor meer informatie.