Project Description

ONDERNEMER IN DE SPOTLIGHTS: RABOBANK REGIO SCHIPHOL

Aalsmeer, 12-03-2021 – Tekst: Romy Veul

Bedrijf in de spotlights: Rabobank Regio Schiphol

Rabobank regio Schiphol is al jarenlang trouwe sponsor van ZAAI Aalsmeer. Ook sponsoren zij Aalsmeer Lokaal als vriend van dit platform. Een logische stap, zo vindt de bank zelf. Rabobank is namelijk een lokale bank met veel contacten in de regio en draagt ook graag bij aan lokaal ondernemerschap. Wij spraken met Adriaan Everaars, accountmanager MKB bij Rabobank Regio Schiphol. Wat maakt Rabobank anders dan andere banken? En waarom zetten zij zich zo actief in voor Gemeente Aalsmeer?

Waarvoor kunnen Aalsmeerse ondernemers bij Rabobank aankloppen?

Rabobank is natuurlijk een bank, dus wij bieden vooral financiële diensten. Ondernemers kunnen bij ons een rekening openen om betalingen te doen en te ontvangen. Ook bieden wij financieringen aan om ondernemers te helpen hun doelen te realiseren. Hoewel men (juist op verzoek van ondernemers) steeds meer zaken online kan regelen, zijn wij er om ondernemers te ondersteunen bij dit soort zaken en hen waar nodig persoonlijk te woord te staan.”

Wat vindt Rabobank belangrijk aan lokaal zakendoen?

“Lokaal elkaar kennen is een belangrijke basis om elkaar (ook lokaal) business te gunnen. Daar zijn wij van overtuigd. Daarnaast weten wij als lokale bank, met veel medewerkers uit Aalsmeer en omgeving, eerder wat er speelt. Dat komt vaak goed van pas in ons contact met en advies aan ondernemers.”

Wat is voor de Rabobank de meerwaarde van Aalsmeer Lokaal?

“Wij hebben ons aangemeld voor Aalsmeer Lokaal, omdat wij als lokale bank graag deelnemen aan een dergelijk lokaal initiatief. Zowel voor het zichtbaar maken van ons bedrijf als voor het vinden van professionals om voor eigen diensten in te schakelen. Zakendoen begint bij het vinden van de partij die je nodig denkt te hebben. Hoe mooi is het als je daarvoor lokaal een passende professional inschakelt.

Wij hebben ons nog niet zolang geleden aangemeld en de meerwaarde zal dus nog moeten blijken. Maar we geloven zeker in dit lokale concept. Misschien juist wel in deze coronatijd.”

Wat dragen jullie met Rabobank bij aan de gemeente Aalsmeer?

“Lokale organisaties ondersteunen vinden we heel belangrijk. Daarom zijn we ook vriend van Aalsmeer Lokaal geworden en ondersteunen we ZAAI – het coachingsprogramma in Aalsmeer voor startende ondernemers. Verder ondersteunen we de ondernemersvereniging Nieuw Ondernemend Aalsmeer met diverse activiteiten.

@2020 Serge Schoemaker Architects

Naast dat alles zijn we sponsor van diverse verenigingen en evenementen. Denk daarbij aan de jaarlijkse kindermiddag tijdens de Feestweek Aalsmeer. Deze maken we al meer dan 20 jaar mogelijk. Andere voorbeelden van evenementen die we steunen, zijn Down Town Ophelia en ook Vuur en Licht op het water. Mooie evenementen waar we elk jaar veel plezier aan beleven. Helaas is momenteel nog onzeker wat er dit jaar zal doorgaan. Hoe dan ook zullen we ook in 2021 ons steentje aan deze evenementen bijdragen als deze doorgaan. Tenslotte organiseren we zelf de jaarlijkse actie Rabo Clubsupport. Hierbij kunnen verenigingen en stichtingen die bij Rabobank bankieren een mooi bedrag binnenhalen voor hun clubkas.”

Wat onderscheidt Rabobank van andere banken?

“Elke Nederlandse bank biedt financiële dienstverlening, maar kenmerkend voor Rabobank is dat wij nadrukkelijk betrokken zijn bij voedselproblematiek, schuldenproblematiek en energietransitie. Het zit er bij de meeste Rabobank-medewerkers bijna genetisch in om ondernemers en particulieren hierbij te helpen – en dan niet alleen financieel. Zo hebben we met de kerstdagen pakketten uitgedeeld aan ouderen en aan gezinnen met minder financiële daadkracht. Ook zijn veel vrijwilligers vanuit Rabobank betrokken als schuldhulpmaatje of een dergelijke rol.”

Ben je benieuwd naar jouw financiële mogelijkheden voor je bedrijf? Wil je een zakelijke rekening openen? Of heb je een andere bankgerelateerde vraag? Dan staat het team van Rabobank Aalsmeer graag voor je klaar.

Maak gerust een afspraak bij onze vestiging aan Zijdstraat 2 in Aalsmeer of bel naar (023) 5498 400 voor al je ondernemersvragen. Kijk op onze website voor ons aanbod voor ondernemers.