ONDERNEMER IN DE SPOTLIGHTS: TON BURGERS VAN BURGERS CARROSSERIE

Aalsmeer, 03-02-2022 – Tekst: Romy Veul

Ondernemer in de spotlights: Ton Burgers van Burgers Carrosserie

In november 2021 viel Burgers Carrosserie in de prijzen als Onderneming van het Jaar in de categorie MKB groot. “Door innovatie, maatwerk en vakmanschap levert Burgers Carrosserie geen standaard product. Dit is een bedrijf waar heel Aalsmeer trots op kan zijn”, zo luidde het positieve oordeel van de jury. Dit mooie familiebedrijf bestaat bijna honderd jaar en is specialist in laadbakken en trailers. Wij zijn trots hen als Vriend van Aalsmeer Lokaal te verwelkomen en spreken met directeur Ton Burgers. Wat maakt lokaal ondernemen zo belangrijk voor hem?

Wat doet Burgers Carrosserie precies?

Burgers Carrosserie bestaat al bijna 100 jaar en is een echt familiebedrijf. In 1925 is mijn opa Koos Burgers het bedrijf begonnen; hij leverde destijds boerenkarren en andere landbouwvoertuigen. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot specialist in laadbakken en trailers.

Burgers Carrosserie is wereldleider in Double Deck trailers en focust zich nu ook voornamelijk op deze trailers. Van die trailers maken ze er 400 per jaar voor met name de retail en supermarkten. Zo zijn Action, Jumbo, Sligro en COOP grote klanten.

De Double Deck-trailers hebben op twee hoogtes vloeren, waardoor de laadruimte veel efficiënter te gebruiken is. Twee Double Deck-trailers staan qua hoeveelheid laadruimte gelijk aan drie standaard trailers. Dat betekent dat er minder chauffeurs en minder trekkers nodig zijn voor dezelfde hoeveelheid producten. Dat bespaart veel benzine en transportkosten, en is vanwege het kleinere aantal benodigde trailers (en dus een lagere CO2-uitstoot) een mooie stap richting duurzaamheid.”

Afbeelding op Aalsmeer Lokaal van de Action trailer van Burgers Carrosserie

Hoe zit het met het onderhoud van de trailers?

“Ons doel is om onze klanten zoveel mogelijk uit handen te nemen en 100% ontzorgen. We bieden klanten dan ook onderhoudscontracten aan. Dit betekent dat zij bij schade, onderhoud of reparaties altijd terecht kunnen bij onze serviceafdelingen. Daarvan hebben we er drie in Nederland (in Aalsmeer, Zwaagdijk en Maasbracht) en veertien in Europa. Daar werken ervaren en gediplomeerde mensen aan het onderhoud van trailers. Zodra er iets kapot is, wordt het altijd snel weer gemaakt.” 24/7 service.

Afbeelding op Aalsmeer Lokaal van Ton Burgers van Burgers Carosserie

 

Jullie zijn de afgelopen jaren flink gegroeid. Hoe ziet die groei eruit?

“We hebben een aantal jaar geleden besloten om onze focus volledig te leggen op de Double Deck-trailers. Dat was een risico, maar heeft heel goed uitpakt. We zijn in een paar jaar tijd gegroeid van 28 naar 130 medewerkers en hebben ons pand al vier keer uitgebreid de laatste jaren. Dat we vanwege onze propositie de prijs voor Onderneming van het Jaar hebben mogen winnen in de categorie MKB groot, vinden we ontzettend bijzonder. Daar zijn we erg trots op.”

Wat doet Burgers Carrosserie aan maatschappelijk verantwoord ondernemen?

“We hechten veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en steunen veel mooie initiatieven. Zo werken bij ons een paar vluchtelingen, die we met veel plezier begeleiden in het bedrijf. Ook sponsoren we een groot aantal goede doelen en diverse sportclubs. Zo zijn we sponsor van de handbalvereniging en andere verenigingen in Aalsmeer. Verder vinden we het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan duurzaamheid. Daarom zijn we er trots op dat onze Double Deck-trailers voor een flinke besparing qua benzine en CO2 zorgen.”

Wat is voor jullie de meerwaarde van lokaal zakendoen?

“We hebben zelf veel mensen uit Aalsmeer in dienst. Dat is prettig, ook voor henzelf; veel mensen komen al jaren op de fiets naar het werk. Verder werken we voor zo’n 35% van de diensten die wij afnemen, samen met lokale bedrijven. Zo verzorgt Stieva ons staalwerk en gaan we naar ABO Profile voor o.a. het uitlijnen en de aanschaf van accu’s. Het fijne aan lokaal ondernemen is vooral de snelheid. Als je bijvoorbeeld iets wilt veranderen, is dat zo geregeld doordat je dicht bij elkaar zit.

Ook vind ik het een mooi idee om elkaar lokaal iets te gunnen. Daarom zijn wij ook Vriend van Aalsmeer Lokaal geworden. We hopen zeker dat we daar nog meer lokale samenwerkingen uit kunnen halen.”

Wil je meer weten over Burgers Carrosserie en hun aanbod of hun openstaande vacatures ? Ga dan naar hun website www.burgersgroup.com of neem contact op via info@burgersgroup.com.

Bekijk het profiel van Burgers Carrosserie op Aalsmeer Lokaal