Project Description

VRIENDEN VAN AALSMEERLOKAAL: TON KLEIJBERG VAN MIXT CREATIONS

Aalsmeer, 16-04-2021 – Tekst: Romy Veul

Ondernemer in de spotlights: Ton Kleijberg van Mixt Creations

“Groene cadeautjes maken die verrassen en die een glimlach op het gezicht van de klant toveren.” Dat is de missie van Ton Kleijberg. Onder het label Mixt Creations runt hij twee bedrijven die mooie en hoogwaardige groene arrangementen creëren: PlantCreations en Tiny & Tender. Zijn producten zijn al bij veel betere tuincentra, woonwinkels en bloemenwinkels te vinden. Duurzaamheid, sociaal ondernemen en lokale samenwerking aangaan staat daarbij voor Ton centraal. We vroegen hem het hemd van het lijf over zijn onderneming.

Aalsmeer Lokaal - vrienden van -Ton Kleijberg (2)

Wat voor bedrijf is Mixt Creations precies?

“Met een mooi team van 75 enthousiaste medewerkers en veel tijdelijke krachten ontwikkelen en creëren wij groene cadeautjes die bij onze klant een glimlach op hun gezicht doen verschijnen. Wat ons onderscheidt, is vooral de hoge kwaliteit en luxe materialen die we gebruiken. Daarnaast zijn we een familiebedrijf waar sociaal ondernemen voorop staat. Iedereen voelt zich bij ons deel van de familie. Of je nu vast bij ons werkt of tijdelijk ons team komt versterken in de piekperiodes.

We geloven namelijk dat je het samen doet. Het gaat niet alleen om wat we aanbieden, maar ook om hoe we ons daarvoor inzetten – met alles mensen samen. Iedereen bij ons wil hoge standaarden behalen om een groen cadeau te kunnen geven aan klanten en hen daarmee te verrassen. Dat zie je af aan onze hoogwaardige producten en daar zijn we trots op.”

Wat voor producten ontwikkel je voor PlantCreations en Tiny & Tender?

PlantCreations staat voor hoogwaardige luxe plantenarrangementen die passen in elk interieur. Elk arrangement wordt met de hand en met veel liefde gemaakt om bij de klant te schitteren in huis, op kantoor, in de winkel, of waar dan ook. Ons stylingteam gebruikt de laatste trends om mooie arrangementen te maken die helemaal bij de trends van nu en bij de wensen van de klant passen. Leuk om te geven aan een ander of om gewoon voor jezelf te houden. We mogen veel exportbedrijven, betere tuincentra en bloemenwinkels tot onze klanten rekenen. Via hen kun je als consument onze producten kopen.”

Tiny & Tender is hét bloemencadeau dat altijd goed blijft. Dit zijn kleine arrangementen van droogbloemen in een flesje. Piepklein en helemaal van nu, want droogbloemen zijn een van de laatste trends. Droogbloemen blijven altijd goed, wat Tiny & Tender een extra leuk cadeau maakt. Bovendien zijn de producten van Tiny & Tender volledig duurzaam. De flesjes zijn gemaakt van gerecycled glas, de droogbloemen zijn allemaal van Nederlandse bodem en er zijn geen chemische stoffen gebruikt om de bloemen te verven. Zelfs de kaartjes zijn gemaakt van gerecycled papier en gerecyclede bloemblaadjes.

Hoe draagt Mixt Creations bij aan de gemeente Aalsmeer?

“We proberen bij alles wat we doen zoveel mogelijk lokaal in te kopen. Zo is onze website gebouwd door RemPro, verzorgt Sylt Support onze social media, webteksten en flyers, en kopen we onze kantoorbenodigdheden in bij Multi Supplies. Verder werken we graag samen met sociale werkplaatsen. Zo zijn veel van de flesjes met droogbloemen van Tiny & Tender met liefde gevuld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Verder doen we aan lokale sponsoring. We sponsoren bijvoorbeeld een aantal lokale sportclubs en het Oceanus Triathlon Team in Aalsmeer.”

Wat is voor jou de meerwaarde van Aalsmeer Lokaal?

“Ik vind het idee van ‘local for local’ erg mooi. Aalsmeer Lokaal is een mooie manier voor lokale ondernemers om elkaar te vinden. Dat ondersteun ik als vriend van Aalsmeer Lokaal graag. Bovendien is het voor mij een goede manier om in de toekomst in contact te komen met lokale professionals van wie ik de expertise goed kan gebruiken. Verder hoop ik dat er na corona vanuit Aalsmeer Lokaal netwerkborrels worden georganiseerd, waarbij we als ondernemers van gedachten kunnen wisselen en elkaar beter kunnen leren kennen.”

Zoek je voor jouw bedrijf nog een origineel bedrijfscadeau? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de producten van Tiny & Tender en PlantCreations. Volg ons dan via social media. Je kunt Tiny & Tender vinden op Facebook en Instagram. Ook PlantCreations is actief op zowel Facebook als Instagram.

Heb je een vraag over ons arrangement of heb je interesse in onze producten? Neem dan gerust contact met mij op via t.kleijberg@mixtcreations.nl