VRIENDEN VAN AALSMEERLOKAAL: WOUTER DE VRIES OVER NIEUW ONDERNEMEND AALSMEER

Aalsmeer, 28-08-2021 – Tekst: Romy Veul

Voorzitter Wouter de Vries over de plannen van Nieuw Ondernemend Aalsmeer

“We gaan een koers varen die écht anders is.”

Ondernemersvereniging Ondernemend Aalsmeer is vernieuwd. En hoe! Nieuw Ondernemend Aalsmeer (NOA) staat voor vernieuwing, professionalisering en een complete verandering. Wat gaat Nieuw Ondernemend Aalsmeer zoal anders doen? En welke plannen zitten er al in de pijplijn? Wij spraken met Wouter de Vries, bestuurder bij Nieuw Ondernemend Aalsmeer en zelf directeur van zijn Aalsmeerse onderneming Parfum Flower Company.

Wat is er anders aan Nieuw Ondernemend Aalsmeer?

“Het woord ‘nieuw’ onderstreept de verandering. Ondernemend Aalsmeer was de laatste jaren minder actief. Christiaan Sijnen van Gentleman’s Place en ik zijn nu de nieuwe bestuurders en varen een nieuwe koers die écht anders is. Er hangt nu al een heel goede energie om dingen te veranderen. Ook zijn de rollen veel duidelijker dan eerst en hebben we heldere doelen waar we naar streven.

Nieuw is bijvoorbeeld dat we meer trainingen willen gaan organiseren. Dat kan zijn in de vorm van een masterclass of een bedrijfsbezoek (lokaal of elders). We zijn niet een netwerkclub; het gaat veel meer om trainingen, evenementen en mooie samenwerkingen. Dat je daarbij kunt netwerken, is mooi meegenomen. Ook willen we mooie evenementen gaan organiseren, waarbij nu ook niet-leden welkom zijn. Leden kunnen dan tegen een gereduceerd tarief komen; niet-leden zijn tegen een iets hoger tarief ook van harte welkom.

Professionaliseren is voor ons een sleutelwoord. We willen een onderneming zonder winstoogmerk worden. Het afgelopen jaar was al ons werk vrijwilligerswerk. Willen we het echt professioneel aanpakken en bijvoorbeeld grote sprekers en trainers uitnodigen, dan moeten we iemand aannemen. Dat lukt als we leden werven die zo’n mooie stap mogelijk maken.

Tegelijkertijd willen we heel transparant zijn over de cijfers. Als we winst gaan maken, willen we dat specifiek steken in maatschappelijke doeleinden die goed zijn voor lokaal Aalsmeer. Overig geld wordt dus duurzaam en maatschappelijk gebruikt.

BBQ Nieuw Ondernemend Aalsmeer 2019

Welke plannen hebben jullie zoal?

“We gaan onder meer trainingen en masterclasses verzorgen met ook vooraanstaande sprekers of bedrijven. Daarnaast staan er CEO-ontbijten op de planning voor ondernemers uit Aalsmeer en Kudelstaart. Naast twee CEO-ontbijten komen er ook dit soort ontbijten voor zzp’ers.

Verder komt de Onderneming van het Jaar-verkiezing er weer aan. Dit jaar is de voorronde in FloriWorld en in november vindt de uitreiking plaats in The Beach. We hopen natuurlijk dat corona zich snel voor gezien houdt, zodat we over twee jaar een nog grotere uitreiking kunnen organiseren. Ook gaan we verder met ZAAI Aalsmeer, het coachingstraject voor startende ondernemers waar al veel Aalsmeerse ondernemers dankbaar gebruik van hebben gemaakt.

Verder kun je straks drie lidmaatschappen afsluiten, waarbij je zelf kunt kiezen hoeveel voordeel je wilt hebben. Er komen een klein, midden en groot lidmaatschap.

Jullie hebben ook een nieuw project gestart: ‘Over Rood’. Wat houdt dat in?

“Klopt! Dit nieuwe initiatief zijn we samen met de gemeente Aalsmeer gestart en is bedoeld voor ondernemers die in de financiële problemen zitten. Het is een kosteloos hulp- en coachingstraject (deels betaald vanuit gemeentesubsidies, deels vrijwilligerswerk door vrijwilligers van de organisatie Over Rood) voor ondernemers die door de bomen het bos niet meer zien. Je krijgt dan kosteloos coaching door bestuursleden (Kirsten en Christiaan zijn ook vrijwilliger voor Over Rood) die hiervoor een training hebben gevolgd. De coaching kan je helpen om je bedrijf weer op de rit te krijgen of om er op een passende manier mee te stoppen en dit goed te regelen.”

Wil je je nu al aanmelden voor Over Rood? Dan kan dat via info@nieuwondernemendaalsmeer.nl.

Klopt het dat jullie zijn samengegaan met MVO Platform Aalsmeer?

“Inderdaad. MVO Platform Aalsmeer en Ondernemend Aalsmeer zijn samengegaan. Met het nieuwe bestuur willen we maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een vaste plek op de agenda geven. Van het lidmaatschapsgeld gaat een vast deel naar het MVO Platform, dat bijvoorbeeld interessante masterclasses over maatschappelijk verantwoord ondernemen organiseert.”

 

Jij bent een van de twee voorzitters van NOA. Kun je jezelf eens voorstellen?

Ik ben Wouter de Vries, getrouwd en trotse vader van drie kinderen. Ik woon nu vijf jaar in Aalsmeer. Met mijn bedrijf Parfum Flower Company verkoop ik een product dat haast niet meer verkrijgbaar was op de markt: geurende rozen. Ik heb in 2018 de verkiezing voor de Onderneming van het Jaar gewonnen in de categorie MKB klein. Maar écht ondernemen heb ik vooral geleerd tijdens de coronacrisis. Toen ben ik naast Parfum Flower Company ook het nieuwe Dried Flower Company begonnen: een bedrijf dat exclusieve droogbloemen verkoopt.

In contact zijn met andere ondernemers is voor mij heel belangrijk. Ondernemen kan best eenzaam zijn en uiteindelijk lopen we vaak tegen min of meer dezelfde problemen aan. Hoe mooi is het dan om met elkaar in contact te komen, ook buiten de sector waar je in zit.

Zelf houd ik me veel bezig met duurzaam verantwoord ondernemen. Op dit moment zijn we CO2-neutraal en onderzoeken we voortdurend hoe we onze voetafdruk zoveel mogelijk kunnen compenseren. Zo gebruiken we geen plastic maar papier om onze bloemen, rijden we elektrisch en onderzoeken we voor elk onderdeel hoe het duurzamer kan. Mooi om daarin ook van anderen te leren!

Aalsmeer lokaal - Ondernemer van het Jaar 2018

Ondernemer van het jaar verkiezing 2018

Meld je nu aan voor Nieuw Ondernemend Aalsmeer

“NOA bestaat uit ondernemers. Zonder ondernemers hebben we ook geen vereniging. Om onze plannen uit te voeren hebben we dan ook leden nodig. Zo kunnen we elkaar nog veel verder helpen.

Dus word lid van Nieuw Ondernemend Aalsmeer. Dat is goed voor jezelf, goed voor Aalsmeer en goed voor elkaar als ondernemers. Lid worden kan al vanaf € 25 per maand.

Meld je aan via onze website of mail naar mij (wouter.de.vries@parfumflowercompany.com) of naar info@nieuwondernemendaalsmeer.nl om je aan te melden.